do 18 juli 2024

Crisiscentrum: “Moeten nog bekijken of kusjesdans verantwoord is op trouwfeesten”

BINNENPARKING – Na de felle kritiek van meerdere virologen lijkt het Nationaal Crisiscentrum terug te komen op eerdere richtlijnen rond dansen tijdens trouwfeesten. Naar eigen zeggen had men “moeite met de interpretatie van wetenschappelijke adviezen” en was het niet altijd duidelijk wat kon en wat niet. De instelling legt inmiddels de nadruk weer op “gezeten feesten”, maar wil “in alle rust en kalmte” nog bekijken of het de befaamde kusjesdans op zijn minst weer kan toelaten. “Want de mensen mogen toch iets hebben”, klinkt het verder.

“We zoeken gewoon naar het verstandige midden“, legt een woordvoerder van het centrum uit. “We begrijpen dat het niet de bedoeling is om honderden feestgangers, waarvan de helft tegen tien uur al een flink stuk in de kraag heeft, de hele avond op de dansvloer los te laten. “Maar er moet ook plaats zijn voor een beetje traditie en plezier. En wat is een Vlaams trouwfeest zonder de geliefde “La Bamba” van Los Lobos? Lekker op de knie bij nonkel of tante, of dat verre nichtje uit New York, en een beetje gezellig smossen voor we allemaal weer in onze voorzichtige bubbels kruipen. Daar moet toch over kunnen gepraat worden?”

Slechts minuten na de publicatie van dit persbericht werden beide virologen Erika Vlieghe en Marc Van Ranst buiten de zetel van de algemene directie aangehouden, terwijl ze de boodschap “GE KUNT ZE KUSSEN” herhaaldelijk op de ramen schreven, en dat uitsluitend in de stront van een gestreepte bunzing. De twee werden inmiddels weer vrijgelaten.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten