wo 24 juli 2024

Maggie De Block scherp voor GEES: “Wetenschap is ook maar een mening”

POLITIEK/WETENSCHAP – Federaal minister voor Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) reageert fel op de wetenschappers van de GEES, de Groep van Experts die belast is met de ExitStrategie na de corona-lockdown. Die groep, onder leiding van virologe Erika Vlieghe, vroeg om mondmaskers in winkels te verplichten, waar de Veiligheidsraad echter niet op in ging. “Fijn dat jullie meedenken”, countert De Block vandaag. “Maar die expertise van jullie is ook maar een mening, en meningen zijn er al genoeg, dus dimmen graag.”

De minister pikt het naar eigen zeggen vooral niet dat de experts, waaronder ook Marc Van Ranst, zelf naar de media stapten om hun ontevredenheid over de beslissing van de Veiligheidsraad publiek te maken. “Die mensen mogen dat denken en in principe ook zeggen, maar als iedereen met feiten en cijfers gaat blijven afkomen, gaat dit nog een lange werkdag worden en bibi hier ging eindelijk nog eens een terraske doen, dus mail het door en laat mij gerust.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Beter advies is dan een zuurstofmasker, want zuurstof gaat nog steeds achteruit, ondanks bomen te planten die doodgaan. Want de bodem is ook al vaak dood. De bomen werden gekapt voor schepen naar de koloniën. En de specialisatie van landen als Brazilië (waar we onze adem van moeten hebben) is afhankelijk van de markt.

Een reactie achterlaten