wo 24 juli 2024

Satireschrijver technisch werkloos nadat Theo Francken zegt dat één procent rijksten al genoeg hebben afgezien

POLITIEK – Het is de grootste angst van elke satiricus, sarcast of vrijetijdshumorist: voorbijgestoken worden door de realiteit. Dat overkomt nu ook Maurice (34), een collega-satireschrijver die er verplicht de brui aan geeft, en dat na ongezien frappante uitspraken van Theo Francken tijdens het duidingsprogramma Villa Politica. Francken reageerde voor de camera op voorstellen van de radicaal-linkse PVDA over een coronataks voor de één procent grootste vermogens in ons land, en counterde dat die mensen juist “het hardst getroffen” waren van allemaal. Dat was voor Maurice, schrijver van eigenzinnige satiresite Kolderzipken, duidelijk een brug te ver. Hij zet na ettelijke jaren een punt achter zijn carrière.

“Ik moet de eer aan mezelf houden”, kondigt Maurice aan op sociale media. “Maar hier geraak ik met de beste wil niet meer boven. Ik heb geprobeerd, hoor. Echt waar. Ik wilde eerst nog iets proberen rond een inzamelactie of extra applaus voor de aandeelhouders van Brussels Airlines, of een voorstel om allemaal opzettelijk ziek te worden om de farmaceutische industrie te steunen. Maar uiteindelijk moet je de realiteit onder ogen zien. Els Ampe ging nog net, maar hier zet Francken mij briljant buitenspel. Absurd is het nieuwe normaal, en daar kan je als satiricus geen bal aan veranderen. Bon, ik denk dat ik voor de verandering maar iets echt nuttigs ga doen met mijn tijd, zoals Rik Torfs zijn Twitter hacken of gezellig niet op café gaan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De problemen zijn door mij ontstaan. Mensen komen in aanraking met een groter bewustzijn (dan van zichzelf) waar ze zich aan wagen zonder de vereiste logica die daaraan ten grondslag ligt. Ze verliezen zo zichzelf en kunnen niet de simpliciteit aanhouden die ik heb, en zo vervallen ze tot grootwaan. En daar ze zichzelf kwijt zijn hebben ze ook geen verantwoordelijkheid.

Een reactie achterlaten