di 23 juli 2024

Onduidelijk hoe jarenlange besparingspolitiek kon leiden tot tekort aan mondmaskers

POLITIEK – In 2017 besloot de federale overheid een reserve aan mondmaskers te vernietigen en niet te vervangen. Dat bracht het Franstalige Le Vif aan het licht. Nu de corona-crisis welig tiert, kampt ons land echter met een nijpend tekort. Toch zien de regeringspartijen – waaronder ook N-VA drie jaar geleden – niet meteen het verband tussen de felle besparingspolitiek van Michel I en de uitzichtloze hoop ellende waar de gezondheidszorg zich thans in bevindt.

“Het klopt dat we een groot aantal mondmaskers die voorbij de vervaldatum waren hebben laten vernietigen en niet hebben laten vervangen”, geeft men bij de FOD Volksgezondheid vandaag toe. “En dat de overheid in 2017 aan zo’n 900 miljoen euro aan besparingen op gezondheidszorg heeft doorgevoerd. Dat klopt zeker. Maar hoe is dit relevant voor de situatie van vandaag? Die link zien we even niet. Sorry, maar wij hebben nog wel wat werk te doen.”

Ook minister Maggie De Block (Open VLD) zelf zoekt naar logische verbanden tussen het jarenlange rechts-conservatieve beleid en gaten in de hedendaagse infrastructuur. “Dat kan nog wel even duren. Ik vrees dat we naast mondmaskers en personeel, ook op verbanden zwaar hebben zitten snoeien. En niet alleen die van causale aard.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten