vr 19 juli 2024

Zuhal Demir reist met “herbruikbaar vliegtuig” naar klimaattop

POLITIEK – Na het afronden van het gewestelijke klimaatakkoord – al dan niet met drie dagen vertraging – vertrekt Vlaams milieuminister Zuhal Demir (N-VA) dan toch naar de klimaattop in Madrid. Na lauwe publieke reacties op haar belofte te zullen planepoolen, garandeert de politica nu “uitsluitend nog met herbruikbare toestellen” te zullen vliegen. Brussels Airlines bevestigt dat de 39-jarige Genkse wel degelijk met een “recycleerbaar toestel” op weg is naar de Spaanse hoofdstad.

“Wij kunnen bevestigen dat de minister in een volledig herbruikbaar vliegtuig heeft plaatsgenomen”, klinkt het bij de Belgische luchtvaartmaatschappij. “De Airbus A319 in kwestie heeft ons best wat centen gekost en we zijn zeker niet van plan het bij aankomst ergens op het tarmac te laten rondslingeren. Nee nee, het zal wel degelijk meermaals gebruikt worden alvorens op de schroothoop te verdwijnen. Geen zorgen dus. Greta kan op haar beide oren slapen.”

Het vertrek van de minister werd pas mogelijk na het klimaatakkoord waarmee Vlaanderen de CO2-uitstoot fors wil terugdringen. De belangrijkste maatregel daarin lijkt voorlopig de beslissing om het verkeer op de Brusselse ring nog aan maximum 100 kilometer per uur te laten stilstaan.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten