vr 19 juli 2024

Groenland drijft plots verdacht snel richting Europa

BUITENPARKING – Satellietbeelden lijken het onmogelijke te suggereren. Groenland, de gigantische eilandstaat die officieel een deel uitmaakt van Denemarken, drijft letterlijk op Europa af en dus van het Noord-Amerikaans continent weg. En dat aan een zeer ongeziene snelheid voor een landmassa van dat kaliber. Onderzoekers buigen zich over het fenomeen.

“Dit is werkelijk ongezien”, krabt geoloog Remco Aertcloot zich in de haren. “Platentektoniek drijft onze continenten voortdurend dichter naar of verder van elkaar. Dat weten we. Maar heel Groenland lijkt plots niet alleen te versnellen, maar ook nog eens van richting te veranderen. In plaats van braaf met de rest van Amerika richting Azië te drijven, maakt het plots rechtsomkeer en raast het recht op moederstaat Denemarken af. Je zou nog gaan denken dat de hele bevolking van ocharme 56.000 man er een gigantische hondenslee voor getrokken heeft om koste wat kost van de Amerikanen weg te geraken. Zeer bizar.”

De redactie stuurde haar reporter vannacht in een roeibootje uit naar de Noordelijke IJszee om verhaal te halen. Als iemand ter hoogte van Kallo zijn biervoorraad kan aanvullen, zou hij dat naar eigen zeggen “wreed fucking hard” op prijs stellen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Er zijn door Amerikanen al tal van verzekeringen gesloten in Zuid-Amerika voor als hun land door midden breekt. Zuid-Afrika wilde ze niet. En het klimaat in Groenland wordt steeds warmer.

Een reactie achterlaten