vr 19 juli 2024

N-VA wil af van ‘duidelijk politiek links gekleurde’ verkeerslichten

POLITIEK – Als het van Vlaanderens grootste partij afhangt, ziet ons straatbeeld er straks weer heel anders uit. De partij klaagt, na het bekendmaken van nieuwe verkeersmaatregelen voor voetgangers en fietsers, dat vooral de stoplichten “er al veel te lang politiek gekleurd bij staan” en eist een “meer representatieve verdeling” van het spectrum over het Vlaamse landschap.

“Het kan toch niet dat elke keer dat je stopt of doorrijdt zomaar eventjes onbetaalde reclame voor welbepaalde, niet toevallig linkse, ideologieën gepresenteerd krijgt”, klinkt het op het partijbureau. “Altijd dat flagrante rood en groen dat de hardwerkende autobestuurder met een subliminaal schuldgevoel opzadelt. Met ocharme een tweetal seconden van dat nietszeggende tsjevenoranje er tussen gepropt. Wel, de kiezer heeft de linkse kraan al lang dichtgedraaid en dat mag zich stilaan vertaald zien op onze wegen.”

‘We kijken momenteel naar studies of een gestage introductie van het Vlaamsvriendelijker ogende geel überhaupt haalbaar en verkeersveilig blijkt’, laat minister voor Verkeer Ben Weyts (N-VA) optekenen.
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Iedereen heeft een moraal op welk niveau ook, ook crimineel. Mensen willen hier bijvoorbeeld graag een beetje stoer zijn, dat is er in de afgelopen eeuwen ingekropen en dat zit er nog steeds in en wordt ingezet op de kleine dingen. Op het minste vlak is dat het verkeer waar politieke partijen verkiezingen mee trachten te winnen en waar het laagste bewustzijn de hoogste ambitie en het meeste rechtvaardigheidsgevoel heeft. Pas stak ik ergens op de fiets de weg over, het verkeer stond stil. Het lukte makkelijk. Ik moest eigenlijk eerst de knop indrukken om te wachten op het groene licht zoals op volkomen verlaten kruispunten ‘s nachts. Dat duurt ook overdag meestal wat langer en laat vaak eerst de verkeersstroom op gang komen die net staat te wachten. Aan de andere kant van de weg wachtte een auto om mijn richting over te steken. De bestuurder vloekte me uit vanuit zijn open raam.

  2. Ik ben oud genoeg om me te herinneren hoe 20 jaar geleden de *palen* van de verkeerslichten in Vlaanderen moesten overschilderd worden van rood-wit in geel-zwart, omdat de kleuren van de Vlaamse vlag zijn. Dit bericht is niet eens zó hard fictie. 🙂

Een reactie achterlaten