vr 19 juli 2024

Archeologische vondst bevestigt: vroeger was het ook allemaal kut

WETENSCHAP – U hoort het nostalgische mantra ongetwijfeld nog dagelijks afgerammeld door bejaarde familieleden of roestige passanten op straat: “Vroeger was het allemaal beter.” Daar blijkt niets van aan, concludeerde een team archeologen eerder deze week tijdens opgravingen een paar kilometer buiten Antwerpen.

“Bij eenvoudig bodemonderzoek botsten geologen op een zoveelste toevallige vondst die ons mogelijk iets over de levenskwaliteit van onze verre voorvaderen kan leren”, vertelt plaatselijk heemkundige Frauke Van Basel. “Precies hoe oud de menselijke restanten zijn en hoe het individu in kwestie tot haar bittere eind is gekomen, moet verdere analyse nog uitwijzen, maar plezant zal het niet geweest zijn. Integendeel, hoe meer dergelijke vondsten we aantreffen, hoe duidelijker het wordt dat het ook vroeger best één grote, fucking kutzooi moet geweest zijn en dat de mens vandaag misschien beter twee keer nadenkt alvorens het tegenovergestelde te verkondigen.”

‘Hoeveel massagraven vol ondervoede, gemutileerde kinderlijkjes moeten we nog aan het licht brengen vooraleer mensen stoppen met zagen over moslims, dieselwagens en reclameblokken op Spotify?’, vraagt ook hoofdarcheoloog Joost De Graever zich af, gebogen over het geraamte van een zoveelste doodgeknuppelde kleuter.

Volgens een woordvoerder blijft de lokale afdeling van de Bond der Mekkerende Senioren evenwel niet onder de indruk. “In onze tijd kwamen archeologen nog af met praalgraven van farao’s en gigantische tempelruïnes in de jungle. Nu moeten we opeens ons hele wereldbeeld kritisch gaan spiegelen aan systematisch aangetoond, wetenschappelijk onderbouwd bewijsmateriaal, zeker? Zwanst nu niet he!

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De mens was bijna even ingenomen met zichzelf als nu voordat hij alles voor zichzelf vernietigd heeft en zolang nodig had om door het slijk terug omhoog te kruipen, dat hij zelfs iedere herinnering aan zichzelf kwijt is.

Een reactie achterlaten