POLITIEK – De septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) draait uit op een triomf voor Vlaanderen. Dat vinden regeringspartijen N-VA, Open VLD en CD&V alvast van hun eigen relanceplan. “We hebben de Vlaming investering beloofd en moeten ons budget balanceren. Het logische gevolg is dan ook dat we keihard gaan geld gaan pompen in allerlei besparingen!”

Naast kinderbijslag, onderwijs en milieubeleid, hoopt Jambon stevig te kunnen uitpakken met verregaande saneringen op vrijwel alle ministerposten, al blijft de nadruk natuurlijk liggen op groei en welvaart. Daar zal de gewone Vlaming in de portefeuille echter weinig van merken. “Zo’n spreidstand tussen veel beloven en toch nog meer afpakken, dat is Vlaamse veerkracht”, zou Jambon zich intern op de borst hebben geslagen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

1 REACTIE

Leave a Reply