vr 19 juli 2024

Nee, zelfs wij hadden dit niet kunnen verzinnen

STAD – Zat u daarjuist ook naar de persconferentie van het nieuwe Antwerpse stadsbestuur te kijken? Dan dacht u wellicht: “Ha! Dat zou zo van het beleg van Antwerpen kunnen komen” of “Amai, dat ze daar bij het beleg niet aan gedacht hadden!” Wel, met schaamrood op de wangen moeten ook wij, uw betrouwbare bron van klinkklare onzin, formeel toegeven dat zelfs wij deze niet hadden zien aankomen. Nope. Daar staan we mooi.

Toegegeven, even wilden we nog grapjes maken over socialisten die per ongeluk een vergeten achterdeur van het stadhuis hadden gevonden of Bart De Wever die tijdelijk zijn tuin openstelt voor transmigranten of transgenders of whatever, maar wat voor zin heeft dat nog? De realiteit zet ons hier mooi buitenspel. Well played, life.

Ook de collega’s van de Raaskalderij houden zich voorlopig stil: ‘Satire? Hier kunnen we niks mee. Persiflage steunt fundamenteel op een nog rekbare waarheid of lichtelijk overdrijfbare manifestatie van een herkenbaar normaliteitsgegeven. De Wever en de sossen in één bed? Nee. Da’s gewoon onnozel. Kom, zet u erbij. Schuppen is troef.’

Het ganse redactieteam zal vandaag nog samenkomen voor een spoedberaad en weldra zullen ook wij onze achterban formeel vragen of ze überhaupt met ons verder willen. Als u voortaan liever op andere satirische bronnen rekent, begrijpen we dat volledig.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten