vr 19 juli 2024

Dankzij gele hesjes geraken Brusselse pendelaars niet op hun onderbetaalde kutjobs

BRAVE BURGERS – Daar zijn ze dan. Na betogingen rond stijgende brandstofprijzen in Frankrijk duiken de fameuze demonstranten gehuld in gele hesjes ook in ons land op. Vandaag blokkeerden zo’n 500 actievoerders het verkeer in Brussel om aandacht te vragen voor de steeds duurdere levensstandaard. Daardoor geraakten honderden pendelaars naar eigen zeggen niet van hun absurd prijzige huurflat tot op hun schandalig slecht betaalde snertjob. Onze reporter ging ter plekke verhaal halen.

“Dit is echt het laatste wat ik nodig heb”, zucht Youri (29) uit Elsene. “Ik heb twee masterdiploma’s, maar sta in de horeca mijn nikkel af te draaien voor een fucking leefloon. Wel, dankzij die idioten is mijn tram te laat en mag ik achter mijn eerste uurloon van 12 euro fluiten. Dat worden weer rijstkoeken vanavond.”

De politie pakte ondertussen een 60-tal betogers op en garandeert de Brusselse pendelaars dat ze weer ‘gewoon met hun miezerige kutleven’ verder kunnen.

Ook Magali (39), die als schoonmaakster in de Wetstraat werkt, is niet te spreken over het spontane protest in de wijk. “Sinds de huur voor de zoveelste keer is opgeslagen, probeer ik heel zuinig te zijn met boodschappen. Ik eet nu twee dagen in de week geen warme maaltijd om rond te komen en ook mijn auto heb ik moeten opgeven. Tot overmaat van ramp geraakte ik met al die commotie bijna niet op kantoor voor mijn middagshift. Dat ze daar eens voor op straat komen!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten