wo 24 juli 2024

Regering blij met aankoop F-35: ‘Als de motor aanstaat, kan je de oppositie niet meer horen zeiken’

BINNENPARKING / POLITIEK – Uitstekend nieuws voor de Belgische luchtmacht. De federale regering hakte vandaag een belangrijke knoop door en zal haar verouderde F-16 vliegtuigen vervangen door hypermoderne, Amerikaanse F-35 jets. Naar verluidt is het toestel niet volledig vrij van pietluttige mankementjes, al ziet minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) daar geen graten in. Sterker nog, het oorverdovende geluid van de krachtige motor camoufleert zowat elke bedenking die de oppositie mogelijk kan uitspreken.

“Het is een uitstekende investering”, aldus de opgewonden minister. “Niet alleen moderniseren we de verdediging van ons luchtruim, en onderhouden we uitstekende relaties met het machtigste leger ter wereld, maar als je dicht genoeg bij zo’n optrekkende straaljager staat, kan je het gemekker van de oppositie totaal niet meer horen. Heerlijk.”

Simulatietests werden reeds in het geheim uitgevoerd en bevestigen dat het virtueel onmogelijk is iets van het parlementaire debat over straaljagers op te vangen eens de motor draait.

Bij wijze van demonstratie werd eerder tijdens het parlementair debat het knallende geronk van de gloednieuwe stealth fighter reeds door de geluidsboxen van de kamer gejaagd, voornamelijk tijdens het betoog van Alain Top, defensiespecialist van de sp.a. “Ik vind het schandalig dat de regering liever miljarden investeert in onbetrouwbare en peperdure snufjes dan in broodnodige… [onverstaanbaar geroep compleet gedempt door een simulatie van een motor die de Mach 1,2 snelheid bereikt]… en eis daarom dat wij ons geld beter besteden aan… [kabaal wordt opgevoerd naar 1,4 tot de socialist in kwestie zuchtend weer plaats neemt].

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten