wo 24 juli 2024

Regering wil terrorist nauwer opvolgen door hem duizenden kilometers uit te wijzen

BINNENPARKING – De regering heeft het gehad met terrorist Fouad Belkacem, de frontman van Sharia4Belgium die furore maakte door moslimjongeren op te roepen in Syrië te gaan strijden. De fundamentalistische Belkacem verloor in een uitspraak van het gerecht zijn Belgische nationaliteit en kan nu naar Marokko, het geboorteland van zijn ouders, uitgewezen worden. Daar, op een luttele 2.000 kilometer van onze landsgrenzen, meent de federale regering Belkacem en zijn praktijken een stuk makkelijker in de gaten te kunnen houden.

“Fucking eindelijk”, galoppeert staatssecretaris voor Migratie Theo Francken (N-VA) op Twitter. “Nu die baardaap geen Belg meer is, kunnen we hem schoon buitenstampen. Eens zien of hij onze veiligheid en democratie nog kan ondermijnen vanuit Marokko, Algerije of welk onnozel spaghettiland dat voor hem de deur openzet. Not likely. #LOSER”

‘We zullen goed op hem letten en hij zal jullie land niets kunnen maken,’ belooft de Marokkaanse regering aan premier Michel. ‘Tenzij hij natuurlijk ontsnapt, haatvideootjes blijft verspreiden of gewoon zijn vele contacten onderhoudt.’

Ook bij Justitie kraait men onomwonden victorie. “Dit is een triomf voor het Belgische gerechtssysteem die totaal niet gelijk een boemerang in ons gezicht kan vliegen,” vertelde minister Geens (CD&V) op De Ochtend. “De beste manier om zo’n aartsgevaarlijk man naadloos op te volgen en in te spelen op zijn subversieve activiteiten is hem natuurlijk uitwijzen naar een land waar we totaal geen jurisdictie over hebben en waar de islam de officiële staatsreligie is. Dat is altijd de Belgische manier geweest. Als we het niet zien, is het er niet. Probleem opgelost.”

De advocate van Belkacem belooft de beslissing verder aan te vechten. “Dat geeft mijn cliënt nog wat extra tijd om van enkele typisch Belgische tradities te genieten, zoals met zijn belastingen te sjoemelen of over het weer te zeiken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten