vr 19 juli 2024

Poll: 95% van supporters vergeet plots dat Lukaku zwart is

BINNENPARKING – Terwijl voetbalsupporters over het hele land uitkijken naar de clash met Engeland in Kaliningrad, verkeren de Rode Duivels virtueel op rozen. De riante zege tegen het bescheiden Tunesië verzekert de Belgen zo goed als een plek in de achtste finales van het WK. De man van het moment is uiteraard Romelu Lukaku (25), die met zijn vier treffers een prima kans heeft om als topschutter te eindigen. Ook bij de eigen fans ligt de topspits van Manchester United weer een stuk beter in de markt, en een overgrote meerderheid lijkt zich plots niet langer bewust van de huidskleur of herkomst van de aanvaller.

“Is Lukaku van Congolese origine?”, vraagt café-uitbater Marcel uit Hoboken zich af, terwijl hij al afwassend van de herhalingen geniet. “Ik hoorde onlangs dat hij in Antwerpen geboren is. Bon, er zit duidelijk een tintje aan, maar als je zo’n potten scoort, ben je toch gewoon ene van ons, zeker!”

‘Weer typisch die Lukaku om met de eer van een ander zijn goal te gaan lopen,’ zuchtte Marcel nog in 2014.

Ook Magda en Jean uit Deurne-Zuid komen volledig uit de lucht gevallen. “Is die jongen zwart? Wij dachten dat onze televisie niet goed stond afgesteld, of het aan de lichtinval lag. Maar hij kent tenminste zijn plaats op het veld en is zodanig geïntegreerd in de spelformatie dat het eerlijk gezegd niet opvalt. Dat kan je over die Batshudinges of wat is het ook niet zeggen. Vijf open goals de nek omwringen! Uit welke brousse ze die domme neger geplukt hebben blijft ons een fucking raadsel.”

De feitelijke resultaten van deze peiling vindt u niet op deze link, maar wel een ontroerend voorbeeld van selectieve inclusie en betuttelend etnocentrisme.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten