di 23 juli 2024

Computernerds blij met mooi weer: ‘Iedereen zit buiten en laat ons met rust’

BINNENPARKING – Ons land wordt reeds enkele dagen verwend door heerlijk zomerweer en daar is zowat de hele bevolking blij mee, niet in het minst de horden toegewijde computerverslaafden, tech geeks en gaming addicts die zelden van achter hun scherm verschijnen. “Terwijl iedereen buiten van de zon geniet, kunnen wij eindelijk rustig ons ding doen,” klinkt het.

De redactie ging langs bij Jordy (19) en Fred (17), twee broers die vorig jaar de kelder van het ouderlijk huis tot hun zogenaamde gaming cave omtoverden en sindsdien nog maar zelden het daglicht zien. “Dit is onze natuurlijke habitat geworden,” legt een slordig geschoren Jordy uit, terwijl hij met zijn blik op het scherm nog snel een teug van zijn Monster energy drink neemt. “Mijn broer en ik hosten hier regelmatig multiplayer sessies met spelers over de hele wereld en dan zie je soms ettelijke dagen de buitenwereld niet. Dan wil je uiteraard ook niet lastiggevallen worden door je ouders of zus, kortom mensen die wel een leven hebben. Dus als jullie nu kunnen opdonderen, dat zou tof zijn.”

‘Ik denk dat ik mijn ouders al in vier dagen niet meer gezien heb,’ vertelt 11-jarige Mathieu aan onze reporter. ‘Kan ik eindelijk gewoon Fortnite zitten spelen en memes posten zonder dat iemand er op staat te kijken of wil dat ik mijn groenten eet.’

Ook hartsvrienden Wilco (29) en Suzanne (31) spenderen samen meer tijd achter hun pc dan waar dan ook, en dat loopt een stuk makkelijker nu hun partners, collega’s en vrienden van het mooie weer willen genieten. “Zalig, zo niemand die voor je voeten loopt, zeurt over de groeiende afwasstapel of op hun stomme tablet aan je maandelijkse data zitten te vreten. Dat het maar mooi dertig graden wordt. Dan houden wij lekker de rolluiken naar beneden en programmeren we ons een ongeluk.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten