wo 24 juli 2024

Ja, ons politiek systeem is inherent corrupt, maar kijk hoe schattig deze kittens zijn!

PARKING – Het wordt steeds moeilijker voor de brave kiezer om zich te wapenen tegen politieke apathie en ongeneesbaar cynisme. Na het verrassend vertrek van Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) is nog maar eens duidelijk geworden hoezeer het politieke proces overschaduwd blijft door corruptie en zelfbediening. Mayeur, die jaarlijks duizenden euro’s opstreek ten koste van daklozen, vervolledigt een inmiddels impressionante rij aan schandalen, van Publifin en Tom Balthazar, tot Siegried Bracke en Kazachgate. Een team psychologen werkzaam in het Centrum voor Zeker Niet Onterecht Chronisch Pisnijdige Burgers waarschuwt dat de tol op de volksgezondheid “bijna onherstelbaar” is en wil dat internetgebruikers elke dag verplicht worden minstens een half uur naar foto’s van schattige katjes te kijken om de alomtegenwoordige negativiteit tegen te gaan.

De ettelijke uren die we dagdagelijks online doorbrengen confronteren ons met een steeds breder wordend gamma aan irritaties en ontmoedigend nieuws.

“Ik denk dat we ons stilaan zorgen mogen maken over de mentale weerbaarheid van de doorsnee Belg,” vindt klinisch psycholoog Jan Zwabber. “Na een zoveelste mokerslag voor de democratie schijnt de man of vrouw in de straat amper nog op te kijken van dit soort wanpraktijken en dreigen we er stilaan zelfs immuun voor te worden. Ons collectief rechtvaardigheidsgevoel laat het meer en meer afweten en al waar we mee achter blijven is woede, wantrouwen en pessimisme. Het lijkt wel alsof de ganse samenleving in de comment section van HLN.be veranderd is. Hoog tijd dus dat we ingrijpen.”

Experimenten toonden reeds meermaals aan dat zelfs een korte dagelijkse vertederingstherapie wonderen doet voor het humeur.

Het wetenschappelijk team, dat een aantal concrete aanbevelingen klaar heeft voor federaal minister van volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), baseerde haar bevindingen onder andere op een obscuur onderzoek uit 1976, uitgevoerd aan de Universiteit van Berkeley in Californië. Als reactie op de toen politiek woelige tijden nodigden wetenschappers vrijwilligers uit om plaats te nemen in een comfortabele zetel terwijl hen polaroidfoto’s van snoezige kittens werden getoond. Bij een overgrote meerderheid werd gemiddeld na de vierde afbeelding al een resem herstelverschijnselen vastgesteld, waaronder het langzaam ontspannen van de gelaatsspieren, verwijden van de pupillen en voortbrengen van onuitstaanbaar betuttelende babypraat. 

“In de jaren zeventig, lang voor de introductie van het moderne internet, worstelden miljoenen Amerikanen met gelijkaardige frustraties,” legt Amerika-watcher Björn Soenens uit. “Een combinatie van het Watergate-schandaal, rijzende olieprijzen, inflatie, werkloosheid en de Iraanse gijzelingscrisis gaf gewone burgers de onuitwisbare indruk dat hun land definitief naar de kloten was gegaan, wat leidde tot grote instabiliteit en een verhoogde publieke zuurtegraad. De gevolgen zinderen vandaag nog steeds na.”

Minister De Block laat alvast weten alle relevante suggesties in acht te nemen, en bevestigt dat ze zelf al jaren haar stressniveau beperkt houdt door “zeker dagelijks” met haar poes te spelen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten