wo 24 juli 2024

Bart De Wever: “Antwerpenaren mogen niet bang zijn om in angst te leven”

STAD – De kalmte lijkt enigszins teruggekeerd te zijn na een hectische dag in hartje Antwerpen. Een dronken man van 39, die illegaal in het land verbleef, zorgde gisteren voor paniek door een dolle rit te maken op de Meir op klaarlichte dag. Zeker nadat een vuurwapen in zijn wagen werd aangetroffen – een weliswaar gedemonteerde riotgun zonder munitie – werd aanvankelijk aan een terreurdaad gedacht. Toen burgemeester Bart De Wever (N-VA) het nieuws vernam, besloot hij tegen het advies van de veiligheidsdiensten in een korte persconferentie te geven. Nu de zaak nog steeds niet opgehelderd is, krijgt de politicus veel kritiek over zich heen. Ondertussen verdedigt De Wever echter zijn beslissing en benadrukt hij “het fundamentele recht van iedere Antwerpenaar om in angst te leven.”

De mysterieuze dader werd op de Scheldekaaien teruggevonden. De potentieel aartsgevaarlijke terrorist lag er in zijn wagen te slapen.

Het federaal parket is niet opgezet met de beslissing van de burgemeester om zonder sluitende informatie een publieke statement te maken en ook bij de oppositie wordt hem een “profileringsdrang” verweten. Zo kreeg de partijleider van N-VA onder meer kritiek van Tom Meeuws (Sp.a) en Wouter Van Besien (Groen) over zich heen, die suggereren dat de rechtse politicus “een politiek spelletje” speelt en de publieke angst wil aanwakkeren en uitbuiten. “Nonsens,” antwoordt een duidelijk gepikeerde De Wever. “Onze stad verkeert in een mogelijke crisis en dan moet ik tot mijn spijt constateren dat de oppositie niets beters te doen heeft dan mij op de vingers te tikken. Het illustreert hoe ver zij verwijderd zijn van de angst en onwetendheid van de gewone man in de straat. Zijn we trouwens vergeten wat er juist in Londen gebeurd is? Goed, ik beschikte misschien niet over alle informatie, maar ik ben van het principe dat de burger het volste recht heeft om zijn verbeelding de vrije loop te laten. Ik bedoel, feiten en politierapporten beschermen je niet tegen een zot met een kalasjnikov of een splinterbom onder zijn kloten. Mensen weten niet alleen graag wat er effectief gebeurd is, maar hechten ook bijzonder belang aan wat misschien eventueel mogelijkerwijs ook had kunnen gebeuren. Wie ben ik dan om hen gerust te stellen?”

Oppositieleiders Wouter Van Besien (linksboven) en Tom Meeuws (linksonder) zijn ‘not amused’ met de persconferentie van De Wever (weer een beetje rechtser)
Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

Een reactie achterlaten