vr 19 juli 2024

Tournée Minérale: VRT-bestuur voor het eerst lang genoeg nuchter om zich af te vragen wat het nut is van Niels Destadsbader

BINNENPARKING – Talloze levensgenieters onthouden zich vanaf vandaag een maand lang van alle alcoholgebruik, en dat onder de gekende noemer ‘Tournée Minérale’. Ook de grote bonzen bij de VRT houden het ondertussen al ettelijke uren bij spuitwater en cola zero. Een opvallend gevolg: niemand van het bestuur kan zich nog herinneren waarom Niels Destadsbader werd binnengehaald, laat staan welk nut hij precies heeft.

“De vraag wat Niels nu eigenlijk doet voor al dat geld dat hij de zender en dus ook de belastingbetaler kost, was gewoon nooit in ons opgekomen“, geeft CEO Frederik Delaplace toe. “Ligt het aan het feit dat we normaal nooit vergaderen zonder op zijn minst een glaasje bubbels of een paar wijntjes bij de zakenlunch? Geen idee. Toch valt het op dat nu de meesten bestuursleden voor het eerst in een jaar eens collectief helder kunnen nadenken, niemand echt kan zeggen wat die maniakaal grijnzende padelfoemp hier nu eigenlijk komt zoeken. Dat zullen we zeker ergens in februari volgend jaar moeten herbekijken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

 1. Eenzaamheid is soms een luxe.
  Ik las net van dr. Naomi Wolf dat covid een biowapen is, “gewoon een langzame manier om de bevolking van Noord-Amerika en West-Europa te debiliseren of zelfs uit te roeien”.
  “China heeft overal in West-Europa en nu ook in Noord-Amerika fabrieken geopend.”

  • Inderdaad is de waarheid op het materiële vlak een weerspiegeling van de waarheid op spiritueel vlak. De realiteit is gelaagd en bestaat uit meerdere niveaus, en zoals u weet is een weerspiegeling omgedraaid. Zo ontstaan informeel en formeel, het formele deel van de vorm is een omdraaiing, zo is het met geloof en ook met wetenschap. Daarom is het een leugen. Als je iets realiseert heeft dat altijd een spontane uitwerking. Als het toegepast moet worden ontstaat de dualiteit, het conflict en de omdraaiing. Met de toepassing komt de definitie, dwang, onderdrukking en controle. En op dat vlak eist men de bewijzen.
   De eer en de erkenning.
   Met het bewijs is je vrijheid weg. De truc van zogenaamde rationaliteit dat geest niet bestaat is niets anders dan hetzelfde bedrog dat we allemaal gelijk zijn. Hier begint de corruptie.
   Dus ik ben nooit formeel, want iedereen is vrij behalve zij die het niet willen zijn. De reden dat ik de waarheid zinloos noem, is omdat ze boven de wereld van de zinnen staat. En omdat de oorsprong geen bevestiging zoekt noem ik het eenzaam. Het gaat er niet over of je mensen kent of hoeveel vrienden je hebt want die zitten in hetzelfde complot van omdraaiing; het zijn dus je tegenstanders. De afstand tussen mensen maakt ook niet uit, al zit je erin of zijn ze duizend kilometer van je verwijderd.
   Eenzaamheid wordt gecompenseerd voor wie de geest kent. Zelfmedelijden en eigenliefde zijn iets anders. De eenzaamheid is materieel en is het ergst in groepsverband waar men haar wil vermijden.
   Boeddhisten in China zien vrijheid in het christendom, en andersom zien mensen uit een christelijke cultuur het boeddhisme als een bevrijding. Waarom is dat eigenlijk zo? Iedereen zoekt het ver weg.
   Waarom? Omdat er van het andere einde van de wereld geen sociale controle is. Op dezelfde manier kun je jezelf afvragen waarom de Amerikanen liefst zo ver mogelijk van huis oorlog zoeken of waarom ze van zo groot mogelijke afstand seks willen. Omdat ze niet origineel zijn.
   Gelijk hebben is nog niet gelijk zijn. Ik wil mezelf niet bewijzen.

Een reactie achterlaten