di 23 juli 2024

Tom Van Grieken belooft linkse leerkrachten wel afbetalingsplan voor rekening in 2024

POLITIEK – Hoe kon het ook anders dan dat de eerste schooldag meteen weer politiek geladen moest worden. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken boezemde de jeugd moed in met een video op TikTok, maar bedreigde “linkse leerkrachten” daarin wel met een fikse “rekening” in 2024, wanneer er opnieuw verkiezingen zijn. Ondertussen nuanceert Van Grieken na felle kritiek en belooft hij diezelfde leerkrachten wel “een fair en haalbaar afbetalingsplan.”

“Ik ben geen onmens”, tweette de Vlaams-nationalist niet veel later, nadat zijn uitspraken bij heel wat lesgevers in het verkeerde keelgat waren geschoten. “Het is niet omdat je een smerige marxist bent die zijn achterlijke, stalinistische wereldbeeld door de strot van de nog kneedbare Vlaamse jeugd wil proppen, dat we meteen aan je deur gaan staan om je schuld te innen. Onze studiedienst bekijkt nu reeds eventuele spreidingsregelingen, zodat jullie gewetenloze jihadiknuffelaars dat toch een beetje kunnen inplannen.”

Jonas (28), zelf een jonge leerkracht actief in het secundair onderwijs, is alvast niet onder de indruk. “TikTok-video? Ik zal over een jaartje wel eens kijken als ik even tijd vind tussen het dagelijkse opleggen van mijn multiculturele agenda aan mijn leerlingen. Een andere kopzorg heb ik als lesgever in dit systeem namelijk toch niet.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

 1. School.

  De clou is dat je er nooit vanaf komt.
  Laat ze kiezen als geen keuze hebben.
  Afbetalen.
  Hoe kun je onafhankelijk denken opleggen?
  Als ze schaakmat staan of moraal bankroet zijn gaan ze zich meestal zorgen maken over de kinderen.

 2. Ik denk dat mensen met een eigen identiteit geboren worden, dat is de ziel.
  De implicaties hiervan worden niet zo goed begrepen bij links en de ‘maakbare’ samenleving.
  De ambitie denkt via het onderwijs van iedereen te kunnen maken wat nuttig is naar eigen commerciële maatstaven.
  Terwijl er heel andere achtergronden meespelen. En niemand van zichzelf afkomt.

  Ze lopen hun hele leven met schoolboekjes op straat te zoeken, ze weten niet wat boven of onder is, links of rechts, voor of achter. Ze wijzen rond zich heen want ze missen de wijsheid.

Een reactie achterlaten