vr 19 juli 2024

Politie legt feestje stil nadat “In Zaire” zonder historische duiding wordt gedraaid

STAD – De Antwerpse lokale politie moest vannacht een privé-feestje in een appartement op de Meir stilleggen, nadat buren hadden geklaagd dat meerdere muzieknummers “zonder historische duiding” werden gedraaid. Zo zou de deejay onder andere “In Zaire” van Johnny Wakelin en “Africa” van Toto hebben gespeeld, maar nagelaten hebben voldoende context over de impact van het kolonialisme te voorzien.

“Het klopt dat wij omstreeks 2 uur ‘s nachts een telefoontje kregen van misnoegde buurtbewoners”, bevestigde de politie vandaag. “Niet alleen was er sprake van geluidsoverlast en bleken er ook veel te veel gasten aanwezig, maar tot overmaat van ramp werden onze agenten bij aankomst getrakteerd op een wel heel geschiedkundig selectieve playlist.”

“Zo goed als niemand van de aanwezigen, waaronder nota bene een aantal dertigers, kon een coherente link leggen met de nummers waarop ze luidkeels meezongen en de gruwelen van Congo-Vrijstaat of de structurele en humanitaire uitbuiting van het Afrikaanse continent. Ze beseffen blijkbaar niet dat dit soort onwetendheid zich snel verspreidt en wereldwijd nog steeds slachtoffers maakt. Alle feestgangers kregen prompt een fikse boete en een cadeaubon van Standaard Boekhandel. We hopen dat ze daar wat mee doen, of ze zullen het rap weer zitten hebben.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

    • Gisteren werd ik al niet goed bediend op het terras. Ik ging zitten maar het was te dichtbij. Ik liep even rond en ging aan de rand zitten. Toen ze wakker werden, waaide even verder een parasol om die een man een paar meter meesleepte over de straat.

Een reactie achterlaten