wo 24 juli 2024

Tom Van Grieken eist grotere peulenschil voor wie blijft werken

POLITIEK – Tom Van Grieken wil een grotere habbekrats voor wie tijdens de corona-crisis aan het werk blijft, of zelfs overuren klopt. Dat vertelde de voorzitter van Vlaams Belang vanochtend op Radio 1, naar aanleiding van de Dag van de Arbeid morgen. “En dat mag gerust een symbolische frank zijn, zolang het maar lijkt alsof het idee van ons komt.”

“Het kan toch niet waar zijn dat hardwerkende Vlamingen, waaronder ons kostbare zorgpersoneel, hun nikkel blijven afdraaien voor een appel en een ei“, brieste de 33-jarige Vlaams-nationalist verontwaardigd. “Wel, als het van mijn partij afhangt, krijgen die mensen daar onmiddellijk de eenmalige peulenschil bovenop die ze verdienen. Een toffe premie, wat minder belaste overuren hier en daar en een matig beschermend mondmasker met ons partijlogo erop. Dikke win.”

Van verregaande hervormingen zoals het beschermen van statuten, het optrekken van het minimumloon of zelfs het inleveren van zijn eigen riante salaris wil Van Grieken echter niet weten. “Staat er soms een hamer en een sikkel op mijn voorhoofd getatoeëerd? Ik dacht het niet hé. Wij willen boze kiezers, geen gelukkige werkers.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten