di 23 juli 2024

Jambon over Brusselse rellen: ‘In een deftige politiestaat heb je dat gezever niet’

BINNENPARKING – Na de rellen op en rond het Brusselse Beursplein gisterenavond worden links en rechts kritische bedenkingen gemaakt bij het optreden van de lokale politie. Terwijl honderden herrieschoppers na afloop van een Marokkaanse voetbalinterland voor duizenden euro’s aan schade aanrichtten en meer dan twintig agenten blesseerden, werd niemand gearresteerd. Dat pikt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) niet langer. “Daar staan we dan mooi met onze democratische verwervingen,” brieste de minister op een persconferentie. “In elke fatsoenlijke politiestaat was dit nooit gebeurd.”

“Ik zeg niet dat we van de ene dag op de andere onze grondwet moeten laten varen en voor een militaire dictatuur kiezen,” suggereerde de minister vanmiddag. “Maar onze pleinen zouden tenminste proper blijven en da’s ook niet niks.”

Hoewel volgens sommigen het optreden van de ordediensten net te voorbarig was en zo onnodige spanningen opwekte, wijst Jambon duidelijk naar de voordelen van een harder, autoritair bewind. “Hoeveel ruiten moeten nog worden ingegooid en hoeveel autospiegels nog sneuvelen vooraleer de Belg eindelijk zijn obsessie met zogenaamde burgerrechten loslaat? Dit moet je in Saoedi-Arabië of Noord-Korea niet avonturen, hoor. Gewoon de honden erop, het waterkanon laten knallen en rakken met die matrakken. Ik zeg het maar.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De stem van het volk spreekt wederom.
    Het evenement in Brussel staat sociaalpolitiek op gelijke voet met de opstand van 1830 tegen Willem I.
    In Joegoslavië ontstond in het verlengde van de voetbalcompetitie een burgeroorlog. Maar na Afghanistan, Libië, Jemen, Irak en Syrië nu dan eindelijk het Wereldkampioenschap. Op naar de top.

Een reactie achterlaten