vr 19 juli 2024

Regering pakt energiecrisis aan en belooft doekje voor én na het bloeden

POLITIEK – Er is een federaal akkoord om de energiecrisis en vooral de torenhoge facturen aan te pakken. Toch kwam daar meteen felle kritiek op, zowel vanuit de oppositie als van de leveranciers zelf. Daarom kondigt eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) nu een extra compensatiemaatregel aan: “De mensen krijgen niet gewoon een doekje voor het bloeden, zoals wordt beweerd. Men mag zeker ook rekenen op een stukje textiel voor erna.”

“Halve maatregelen volstaan uiteraard niet”, geeft de premier toe. “Dat begrijpen wij ook. Wel, de burger hoeft niet ongerust te zijn. We stellen hier niet louter een symbolische daad. Integendeel. We stellen er twee.”

Verder overweegt de regering nog enkele andere noodmaatregelen om wat druk van de ketel te nemen. Zo ligt onder andere een verbod op vrieskou op tafel en krijgt elke Belg tot vijf procent korting op een winterjas om de zomermaanden door te komen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten