di 30 mei 2023

Overheid wil Itsme-app afschaffen wegens veel te efficiënt

POLITIEK – De federale regering overweegt stappen om de identificatie-app Itsme af te bouwen en een eigen programma te ontwikkelen. Dat maakt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) bekend. Niet dat de app slecht functioneert, voegt Michel toe. “Integendeel. Voor een app die de overheid gebruikt is het juist veel te efficiënt, en dat kan niet.”

“We hebben gemerkt dat het voor de meeste gebruikers eigenlijk best een vlotte ervaring is om met Itsme aan de slag te gaan”, aldus Michel. “Van vaccinatiecertificaten tot bankieren, alles is mooi gecentraliseerd en makkelijk te vinden. Zelfs onder de oudere bevolking horen we weinig morren. Kortom, totaal niet het soort service dat de overheid accuraat vertegenwoordigt. We zien ons dan ook genoodzaakt in te grijpen en de burger het digitale equivalent aan te bieden van een meer typische, frustrerende interactie met de onbegrijpelijke vertragingen en bureaucratische rompslomp die ons maken wie we echt zijn.”

Concreet is de overheid bereid zo’n 50 miljoen euro neer te tellen voor een app die “minstens zes keer per dag uitvalt” en waarbij de gebruiker een minimum van veertig clicks moeten doorlopen om een reispaspoort of rijbewijs aan te vragen. “Dat is alvast de ambitie”, klinkt het in Brussel.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

7 REACTIES

  1. Mensen willen het niet weten als ik wat ik te zeggen heb, maar ze proberen hun vinger erachter te krijgen en weten wat ik niet wil zeggen en ze vullen het nog zelf in ook. Dat is de gemakzucht van sociale controle, het is het beperken of conditioneren van mijn vrije energie die tot een of andere explosie leidt. Ik leg alles over mezelf uit op mijn manier en alles buiten die context is misbruik van energie.

  2. Ik was een dagje op het platteland. Iedereen liep de hele dag onderling te overleggen waar wat staat of ligt enz. binnen een vierkante meter omtrek alsof ze hier al volledig blind zijn en enkel de weg vinden door elkaar te helpen, en zo zit ook de politiek in elkaar. Of o wonder, iets verder af.
    Wereldburger. Het overleg is zoals in de winkel waar wat ligt. En dit gaat je hele leven door.
    Zo zit de aanpassing van de soorten (Darwin) in elkaar, misschien krijgen ze langzaam wel weer langere ellebogen, en zo zit ook hun seksleven in elkaar.
    Waar zat die lul ook al weer, van voren of achteren, of op mijn borst? Misschien moet ik het de dokter vragen. Of zat er überhaupt wel een. Weg of niet?
    Dit is geen reclame voor de zelfscanner, de bevordering van het autisme, die ontstond als opmaat naar corona toen ik een keer verslag deed van het gesprek in de rij.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: