ma 11 december 2023

Minister Van der Straeten raadt burgers aan om terug met vuurstenen te koken

POLITIEK – Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) lanceert een campagne tegen de stijgende energieprijzen. Concreet hoopt de minister dat minder bemiddelde gezinnen alternatieven zoeken voor centrale verwarming en het bereiden van warme maaltijden door bijvoorbeeld “stukken hout tegen elkaar te wrijven of een voorraad vuurstenen in te slaan.”

“We moeten durven kijken naar betaalbare, duurzame en ecologisch verantwoorde methodes om vuur op te wekken voor wie het niet al te breed heeft”, vindt de Brusselse politica. “En gelukkig bestaan die milieuvriendelijke technieken al duizenden jaren. Het zou echt bijzonder wereldvreemd en elitair van de overheid zijn om mensen niet in de juiste richting te leiden.”

Naast het aanzetten tot vuursteengebruik wil de minister ook workshops houtwrijving organiseren, vooral in armere wijken. “Laat de oppositie dan nog maar eens zeggen dat we er niet mee bezig zijn of de mensen betuttelen“, klinkt het vastberaden.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

7 REACTIES

 1. Oekraïne staat hoog op de lijst van de meest corrupte landen, zo het meest corrupt van Europa. Terwijl de EU Hongarije, dat al veel lager staat (hoger op een schaal van transparantie), eruit wil duwen heeft het er alles voor over om Oekraïne erin te krijgen.

 2. In aanloop naar de Franse verkiezingen zondag, zaten er volgens de Russen in twee door hen neergeschoten helikopters die Mariupol wilden verlaten naast twee Azov leiders twee officieren van de Franse inlichtingendienst alsmede 13 huurlingen uit Zuid-Afrika, Tanzania en Marokko.

 3. Sinds de negers stemrecht kregen is het buitenlands beleid van de VS steeds leugenachtiger.
  De Amerikanen konden er niet omheen, de negers kregen te veel politieke macht en ze waren te groot in getal, ze hebben er alles aan gedaan hun rancune weg te halen, en op die manier hen die nog nauwelijks konden denken en volkomen astraal zijn als gelijken te behandelen en iedereen gelijk te maken, kennelijk door de immigratie uit Afrika af te dwingen. Allemaal vrijwillig. Maar zo is de onschuld van de zwarten weg; ze zijn verantwoordelijk voor de eindeloze militaire invallen, en wereldwijde ontwrichting.
  Dit werd dus het beleid van de EU. De landen van de EU zijn immers te eigenzinnig om een rationele eenheid te kunnen vormen. En om racisme te bestrijden moeten ze in de eerste plaats Duitsland zwart maken.

  • Mensen zien zichzelf en dus de wereld niet zoals ze zijn, en zelfs fysiek hebben ze geen zelfkennis. Dit leidt tot gebrek aan eigenwaarde en een volslagen foute anticipatie die een centraal cultureel fenomeen zijn geworden in het Westen dat zich via taboewerking uitdrukt in de strijd tegen racisme zoals eerder en gelijktijdig nu seks die dat gebrek een eigenwaarde bevestigt en exploiteert. Ieder sterfgeval heet nu genocide. Goed en kwaad kunnen niet teruggebracht worden tot links en rechts. Zelfs niet voor de materialisten of voor hen die het nondualisme hiervoor verkrachten.

 4. De online uitleg van Putin over de oligarchen dat ze zijn als een vlieg die per ongeluk in je mond vliegt die je weer uitspuugt, is kennelijk gebaseerd op de openbaring van Johannes.
  De 7e brief, aan Laodicea:
  Zo dan, omdat gij lauw zijt, noch koud noch warm, zal ik u uit Mijn mond spuwen.
  (Want gij zegt: Ik ben rijk, en verrijkt geworden, en heb geen gebrek; en gij weet niet dat gij ellendig zijt en jammerlijk, en arm, en blind, en naakt.)

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: