BINNENPARKING – De Vlaamse regering heeft de Franstalige gemeente Pepinster formeel gevraagd “om een paar kilometer op te schuiven”. Dat ongebruikelijke verzoek komt er omdat Vlaanderen naar eigen zeggen “zo veel mogelijk hulp richting Oekraïne wil sturen” en de door noodweer getroffen plaats in de provincie Luik recht op die route ligt.

“Jullie liggen echt dwars op de as naar het Oosten en we moeten die mensen daar echt wel meteen kunnen bereiken”, klinkt het op het Martelarenplein in Brussel. “En sorry, julie liggen er echt als een puinhoop bij. We zijn hier net een hele hoop liefdadigheidsprojecten aan het lanceren en dan moet het snel kunnen gaan. Dus schuif even op. Noord of zuid boeit niet.”

Of het bestuur van Pepinster wil ingaan op het voorstel valt af te wachten. Wel zou de burgemeester overwegen uit de NAVO te stappen om mogelijk een Russische inval uit te lokken. “Blijkbaar de enige manier om hier nog aandacht te krijgen”, zou die zich hebben laten ontvallen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

1 REACTIE

  1. Het meest zorgwekkend zijn de rijen wachtenden voor McDonald’s in Moskou ten gevolge van de boycot.
    Vijfendertig procent van de Amerikanen is daarom voorstander van verder – militair – ingrijpen tegen Rusland als dat een nucleair conflict impliceert.

Leave a Reply