zo 3 december 2023

Paul Magnette wil met België uit economie stappen

POLITIEK – Als het aan PS-voorzitter Paul Magnette ligt, stapt ons land dit jaar nog integraal uit de wereldeconomie. Dat vertelde de Waalse socialist gisteren aan de krant Le Soir naar aanleiding van slechte werkomstandigheden vooral in e-commerce. Magnette vind het niet kunnen dat arbeiders systematisch uitgebuit worden en daar valt volgens de 50-jarige burgemeester van Charleroi maar één ding aan te doen: “Laat België maar een land zonder economie worden.”

“Het is een harde maatregel en dat besef ik ook”, temperde Magnette niet veel later. “Niet iedereen zit daarop te wachten en zeker de liberalen zullen het daar moeilijk mee hebben. Maar als jarenlang aan politiek doen mij iets geleerd heeft, dan is het dat je de minste onrechtvaardigheid alleen op een volwassen manier kan oplossen door het hele systeem errond als een bezeten radicaal uit het raam te flikkeren.”

In een bijsluitend opiniestuk suggereert Magnette een mogelijke terugkeer naar het feodalisme, dat bij ons in het Westen ooit aan het kapitalistisch vrije marktsysteem voorafging. “Ook daar waren werkpuntjes“, geeft de auteur toe. “Maar mensen hadden wel het geduld om even te wachten op een boek dat ze besteld hadden. Soms zelfs jaren. Trek uw conclusies.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

10 REACTIES

 1. Ik ontmoette de diplomaat weer die jaren in Afrika en Afghanistan maar ook Moskou, Rusland en verschillende voormalige Sovjetstaten had gewerkt. Ik zag hem maar kort; hij kwam even een sigaret roken. Ik had me over hem geërgerd dat hij ineens zo’n jonge knappe vriendin had. Na ieder weekend heeft hij het erover dat seks misschien overal de oplossing voor is. Ik ben een christelijk iemand. Maar ik dacht dan moet ik hem (voorlopig) maar vergeven. Hij had ook een negatief commentaar over Putin. Ik was al van plan hem op te geven.
  Hij had nog werk te doen aan zijn nieuwe opdracht in Irak. Over tien jaar zijn er 52 miljoen mensen. Kunnen we ISIS niet een soort omscholing geven voor parkeerwachter of gemeenschapswacht zei ik. Hij lichtte me in dat 9 duizend mensen de doodstraf krijgen. Ik dacht hardop mee dat we ze misschien compensatie kunnen geven als papierprikker om de boel een beetje schoon te houden, met al die papiertjes en dat plastic dat ze overal laten rondslingeren op straat.

  • Correctie.

   Ik was al een bewonderaar van de Russen. Afgelopen zomer kreeg ik zoals we weten van de diplomaat een Russische roman uit hetgeen mijn introductie veiligstelde bij Putin. We kunnen hiervan de vruchten nu al zien.
   Ik heb ook niet zoveel verstand van de CIA. Ik dacht even dat de Amerikanen allemaal overgelopen Russen zijn. Dat was een vergissing, het zijn allemaal Polen. Je ziet tegenwoordig weliswaar alleen maar mensen die sky heten (of althans namen die zo eindigen). Maar dat kon evengoed betekenen dat ze in de ‘lucht’ willen kijken als skiën.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: