do 1 juni 2023

Defensie krijgt peperdure helikopters die ‘s nachts moeten rondvliegen om te kijken wie per ongeluk het licht laat branden

POLITIEK – De federale regering gaat 14 miljard euro in Defensie pompen. Zo krijgt ons leger geld voor 15 gloednieuwe H145M-helikopters die volgens Brussel ook in vredestijd hun prijskaartje waard zullen zijn. “We laten ze ‘s nachts patrouilleren om te kijken of mensen nergens per ongeluk het licht laten branden. Zo bespaart iedereen ineens een pak op de energiefactuur.”

“Dit is een win-win voor iedereen”, vindt ook defensieminister Ludivine Dedonder (PS), die heel blij is met de investering. “Er zal wel wat kritiek op die beslissing komen, maar die is bij voorbaat onterecht. Ons leger zal weer een hoop missies kunnen vervolledigen, waaronder routinecontroles op het nachtelijke energieverbruik van hele wijken en steden. Zo doet de regering meteen toch ook iets aan de torenhoge rekeningen.”

Ook zal Defensie nieuwe militairen kunnen rekruteren, waardoor het leger opnieuw kan groeien. “Niemand verwacht dat Belgische soldaten effectief zullen moeten vechten“, verduidelijkt de minister. “Maar we kunnen ze wel bij de mensen langs sturen om te checken of ze de verwarming niet onnodig laten draaien. Dat zal ook wat schelen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: