za 2 december 2023

John de Mol lanceert talentenshow die slachtoffers van grensoverschrijdend gedrag wil coachen om sneller misbruik te melden

BUITENPARKING – De Nederlandse ondernemer en entertainmentreus John de Mol wil een nieuwe talentenjacht lanceren die op commerciële zender RTL 4 zal lopen. Concreet zal de show op zoek gaan naar vrouwen die ooit slachtoffer zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag, maar die volgens een team juryleden wel “het talent hebben” om er mits een beetje coaching toch mee naar buiten te komen.

“Ik heb gemerkt dat ik als grote mediaspeler toch een zekere maatschappelijke verantwoordelijkheid heb”, legt de Mol uit. “Zeker naar slachtoffers van seksueel misbruik toe voel ik een bepaalde morele verplichting om te helpen. Nu, het is mij door bepaalde recente gebeurtenissen duidelijk geworden dat de meeste vrouwen die hiermee te maken krijgen toch nog veel te leren hebben over assertiviteit. Zelf begrijp ik echt niet waarom het zo moeilijk is om dat soort dingen te melden, maar dat is misschien gewoon iets hormonaal of zo. Enfin, ik geloof dat ze alleen maar een beetje begeleid moeten worden, want het potentieel zit er vaak al. En dat kan uiteraard even goed voor een publiek van miljoenen kijkers gebeuren. De audities starten volgende week al.”

Een definitieve titel is er nog niet, maar voorlopig zou het programma ‘Being a Victim is a Choice of Holland’ gaan heten. “Dat vat het voor mij alvast goed samen”, aldus de Mol.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Straks komen al die deelnemers aan Love Island enz. enz. (net as Giuffre met Epstein en prins Andrew) met schadeclaims nadat hun geld op is voor een borstvergroting en er tijd is om de hogere waarde te overdenken van de liefde van hun leven.
  Je wilde toch een reality show?

  • Machtsmisbruik bestaat overal en het machtsmiddel is geld voor een beetje seks.
   Maar laten we niet narcistisch worden en doen alsof enkel vrouwen worden gechanteerd, iedereen heeft ermee te maken, om te moeten scoren, het creëert ook de behoefte (steeds meer richting noodzaak) om hogerop te komen en meer te willen, met of zonder talent. Het talent zelf is al deel van de discriminatie procedure vanaf de eerste leerjaren, het schetst de hele samenleving zodat talenten te zien al een vernedering wordt. En ze te hebben is het isolement waarmee je ook al aan de ene of de andere kant staat.

 2. The Voice of Holland.

  Ik dacht al dat Hollanders wel erg hun best doen om liberaal te zijn.
  Bij een calvinist hoor je zijn scharnieren kraken als hij langsloopt, maar ik blijf juist diezelfde gêne voelen bij dat soort hijgprogramma.
  Voor hen is het een way of life, en in het schandaal meen ik nog steeds dezelfde drang te zien om seksueel mee te tellen. Je ziet het als standaard trend al bij de nieuwslezer(es).
  Nog steeds spelen de oude karaktertrekken een hoofdrol die draaien om geld, maar dat had nog een praktische functie.

 3. In het verlengde.

  Lieve vrienden,

  We hebben het gedaan!!!!
  Uren geleden stemde het EU-parlement met een overweldigende meerderheid voor de meest ambitieuze verordening die ooit is opgesteld om het tijdperk van giftige sociale media te beëindigen.

  Avaaz

  Het is contraproductief. Non-nieuws is erger dan nepnieuws.
  Streetwise.
  Het ouderwetse calvinisme van Nederland is terug of weer in opkomst, heeft gewonnen en is nog ambitieuzer geworden. De goedmens.
  Je moet zelf onderscheid maken. Het ligt niet aan de machine. Vorm en inhoud, middel en doel, subject en object. Organisch en mechanisch.

  Deus ex machina.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: