do 30 maart 2023

Club Brugge verkoopt eigen supporters als NFT’s: “Ze worden zeldzamer en dus waardevoller”

SPORT – Het bestuur van Club Brugge is van plan om munt te slaan uit de groeiende hype rond NFT’s of ‘nun-fungible tokens’. Dit zijn unieke, virtuele objecten die met blockchain-technologie kunnen verhandeld worden en dat vaak aan exuberante prijzen. Concreet wil Blauw-zwart de eigen fans gaan tokenizen en exploiteren. “We moeten mee met de toekomst”, zegt algemeen manager Vincent Mannaert. “En als die toekomst bestaat uit zwaar en ongegeneerd cashen op gebakken lucht, then so be it.”

“Wij bij Club begrijpen de essentie van het moderne voetbal. En dat is platte commerce. Natuurlijk zouden we ons kunnen laten afleiden door sentimentele nonsens als clubgeest en betaalbare toegangstickets. Maar wie zit daar nog op te wachten? Nee, laat ons maar volop digitale certificaten maken van al die brave fuckers en doorverkopen aan Chinezen. Thank me later.”

Aanvankelijk wilde Club beginnen met haar eigen ziel als NFT aan te bieden, maar die was blijkbaar al opgedeeld en verkocht onder de aandeelhouders.

Liever iets tastbaars in de hand? Koop dan ‘Kust mijn gluten’, het boek van onze hoofdredacteur. Alle feedback is welkom!

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. Ik herinner me een historische anekdote die me ter ore kwam uit de Franse tijd toen Napoleon naar Rusland op wilde trekken en officiers zich eruit lieten kopen om ervan af te zijn. Hij verloor bij Slag aan de Berezina. Dat in hun plaats amateurs mee gingen die nog nooit een geweer hadden vastgehad zal bijgedragen hebben tot de ondergang van Napoleon.
  Van een zo iemand ken ik het verhaal, hij overleefde, kwam teruglopen uit Rusland en bekostigde een eigen boerderij van zijn geld.
  Ik las ook van iemand die in WO2 tiener was, hij zei je wordt snel volwassen in een oorlog.

 2. Als ik mag aansluiten.

  Wil je eens wat anders proberen in de slaapkamer?

  – Sexy lingerie
  – Bondagesets
  – Cockringen
  – Glijmiddelen
  – Condooms
  – Vibrators
  – Dildo’s
  – Masturbators
  – Butt plugs
  – Vibrerende eieren
  – Erotische geschenksets
  – Tepelklemmen
  – Loveballs
  – Toy cleaners

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: