do 30 maart 2023

Joke Schauvliege verzekert PFOS-commissie dat ze ondertussen veel heeft geleerd: “Avondlessen Spaans en workshop pralines vullen”

POLITIEK – Onder andere voormalig Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege (CD&V) verscheen inmiddels voor de onderzoekscommissie die het hele PFOS-schandaal binnenstenbuiten keert. Daar werd de Oost-Vlaamse aan de tand gevoeld over haar kennis over de bewuste schadelijke stoffen en wat ze sindsdien geleerd heeft. “Best veel,” knikte Schauvliege meteen. “Ik neem nu al twee jaar avondlessen Spaans en volg een cursus pralines vullen op ambachtelijke wijze.”

“Over PFOS wist ik in 2017 misschien niet alles wat er te weten viel”, geeft de ex-minister toe. “Maar denk alstublieft niet dat ik ondertussen geen vorderingen gemaakt heb of niet gegroeid ben als beleidsmaker. De mensen onderschatten mij onterecht. Ik ben mij steeds nieuwsgierig blijven opstellen en heb mijn dossierkennis danig verruimd. Por ejemplo, puedo presentarme en español en als iemand een goestingske heeft, mijn man Peter staat op de parking met een doosje zelfgemaakte orangettes voor iedereen om heel deze heisa achter ons te laten.”

Interesseert het je geen bal wat Joke Schauvliege nog te zeggen heeft? Dat begrijpen we. Lees dan liever ‘Kust mijn gluten’ van onze redacteur. Bestel vandaag nog een PFOS-vrij exemplaar op de website van Borgerhoff & Lamberigts.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: