do 21 september 2023

Matthias Diependaele: “Een warme samenleving laat geen enkele vastgoedgigant in de kou staan”

POLITIEK – De plannen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA)om een half miljard aan financiële middelen voor sociale woningen door te schuiven naar de privésector vallen niet overal in goede aarde. Daar trekt de minister zich zelf weinig van aan. “Wat een verzuurde reacties alweer”, slaat hij terug. “Pijnlijk om te zien hoe weinig men de gemiddelde vastgoedgigant nog gunt in deze harde maatschappij.”

“Zijn we nu echt op het punt gekomen dat een miljardenindustrie als de private bouw- en huurmarkt op geen greintje begrip en steun meer mag rekenen”, voegt Diependaele aan zijn emotionele betoog toe. “Maar al te vaak worden die mensen als profiteurs weggezet die van het systeem misbruik maken en op de kap leven van andermans harde werk. Schandalig, die asociale stereotypering. En dat terwijl die bedrijven soms wekenlang moeten wachten op een zoveelste lucratieve opportuniteit. Ik doe er alvast niet aan mee.”

Bent u geen steenrijke vastgoedmagnaat die weer wat centjes van minister Diependaele ontvangt om veel te dure appartementen neer te zetten? Jammer. Wij evenmin. Wel, steek uw tijd dan in een betaalbaar boek en lees ‘Kust mijn gluten’ van onze redacteur en deel uw bevindingen met ons en met een ander. Waarvoor dank!

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: