do 21 september 2023

Overheid reageert onmiddellijk op superdringende situatie door pijlsnel nog twee volle dagen te wachten

POLITIEK – De verwachte herfstpiek of vierde coronagolf lijkt volop op te trekken en dat baart de overheid terecht zorgen. In die mate zelfs dat er zich een nieuwe aanpak aandringt. “Geen tijd te verliezen dus”, klinkt het op het Overlegcomité, dat “razendsnel en zonder talmen” belooft te handelen door ten vroegste tegen het einde van de week de maatregelen bij te sturen.

“Politiek gaat om meteen durven ingrijpen waar nodig”, legde premier Alexander De Croo (Open VLD) uit bij het aankondigen van een verstrengde mondmaskerplicht vanaf vrijdag. “Als we niet snel iets doen, loopt het uit de hand. Dagelijks geraken duizenden mensen terug besmet, waaronder ook gevaccineerden. We hebben dus geen enkele keuze buiten een volle 48 uur compleet niets doen alvorens iedereen weer het mondmasker in winkels en andere gesloten ruimtes laten dragen. Tussen ons gezegd hoop ik maar dat we niet overhaast te werk gaan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

  1. Dit is weer goed! I had to giggle, early in the morning… Satire is altijd goed, kan je concluderen. Maar natuurlijk is deze kritiek op de regering knappe kolder. Eerlijk gezegd, ik heb er ook al over nagedacht; zelfs nadat de beslissingen zijn gevallen, genomen, gaan ze pas na drie of vier dagen in. Om meer maskers te dragen, op meer plaatsen, bijvoorbeeld. Maar het kleinste kind begrijpt natuurlijk dat dit goed en nodig is. Een heel land op een ander spoor zetten, dat is iets anders dan met de muis een klik doen… 😀

  2. Stef, ik ben blij je te zien.
    Ik heb vaak aan je gedacht. Ik las een paar jaar geleden van een varkensboer die van de aardbodem was verdwenen. Enkel zijn trouwring was terug te vinden. De rest was opgegeten. Er was verder niets meer te vinden.

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: