vr 2 juni 2023

Lydia Peeters maakt fietsstraat van elke Vlaamse snelweg

POLITIEK/BINNENPARKING – Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) legt plannen op tafel om van elke snelweg die door Vlaams grondgebied loopt een fietsstraat te maken, mét zone dertig. Concreet zullen auto’s en vrachtwagens op bijvoorbeeld de E17 of de ring rond Antwerpen geen fietsers meer mogen voorbijsteken.

“Het is belangrijk om ons weggennet zo goed mogelijk af te stemmen op fietsvriendelijkheid“, verdedigt de minister haar plan. “Dit zal ongetwijfeld ook voor meer inclusie en hoffelijkheid in het verkeer zorgen. Welke betere manier om agressie en frustratie aan te pakken dan duizenden camions netjes achter elke bakfiets tussen Gent en Antwerpen te laten aanschuiven? Het is tijd voor lef en realisme. De toekomst wacht niet.”

De eerste reacties op sociale media ogen alvast verdeeld. Antwerpse schepen van verkeer Koen Kennis (N-VA) was echter niet bereikbaar voor commentaar. Volgens medewerkers zou die lichtelijk hysterisch zijn telefoon in de Schelde hebben gegooid.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: