do 2 februari 2023

Faculteitsclub Rechten stopt met schachtenverkoop en stapt over naar leasing-systeem

STAD – De aanhoudende kritiek op studentenclubs die schachten tijdens hun eerste jaar aan allerlei bedenkelijke rituelen onderwerpen lijkt bij een aantal verenigingen toch door te dringen. Zo wil Sofia, de studentenkring verbonden aan de faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen, definitief stoppen met schachten onderling te verkopen, meestal met de bedoeling hen verder te vernederen. “We stappen over naar een fiscaal voordelig leasing-systeem“, kondigt de preses aan.

“Tussen alle woke waanzin door beseffen wij ook wel dat eerstejaarsstudenten op een rijtje zetten en zomaar aan de hoogste bieder te verpatsen een voorbijgestreefde traditie is. Daar willen we van af. Concreet gaan we presidiumleden nu de kans geven om diezelfde weerloze jongeren een academiejaar lang te leasen, met optie op permanente aankoop op langere termijn. Zo zie je maar, wij zijn geen onmensen he?”

Ook bij Toegepaste Economische Wetenschappen zijn ze wel te vinden voor het idee. “Het grote voordeel is dat je bij de aanschaf van een schacht de niet-aftrekbare btw niet meer moet voorfinancieren“, verzekert de cantor van studentenclub Wikings-NSK. “Zo betaal je die nu per maandelijkse factuur en dat is financieel gesproken een pak draaglijker voor de aankoper. Ondertussen staat de club dan in voor de administratiekosten en het basisonderhoud. Dat laatste komt dan neer op het tijdig voorzien van betaalbare fast food en bier.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Diego was gearresteerd toen hij even had gedoucht. Er stonden onmiddellijk 3 politiewagens met ieder 2 man.
    Hij contempleerde dat hij van de natuur hield, hij had soms een caravan gehad die niet van hem was maar die hij had schoongemaakt waar hij overnachtte. Hij werd wakker gemaakt door de vogels, een koekoek enzovoort. Hij hield ook van mieren. Hij zat in zijn caravan met zijn blote voeten en een stel rode bosmieren kwam in een cirkel uit het toilet naar hem toe en legde steeds een dode mier 2 centimeter naast zijn rechtervoet. Hij deed zijn schoenen (hij draagt geen sokken) uit om de echtheid ervan te onderstrepen. Hij had dit schouwspel een tijd aandachtig gevolgd zei hij terwijl hij zich afvroeg: ‘Wat is dit?’

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: