vr 8 december 2023

Mark Rutte: “Vlaanderen mag erbij op voorwaarde dat jullie gelijk ook bij #TeamPatat komen”

POLITIEK – De suggestie van N-VA-voorzitter Bart De Wever om Vlaanderen bij Nederland te voegen valt ook in Den Haag niet in dovemansoren. Daar heeft de regering-Rutte vandaag een formele verklaring laten optekenen waarin het de 6,5 miljoen Vlamingen officieel welkom heet, mochten ze zich ooit effectief van België afscheuren. Er hangt voor de noorderburen wel één voorwaarde aan vast: “Jullie komen dan ook gewoon bij #TeamPatat en daarmee klaar.”

“Hier gaan we niet over onderhandelen”, benadrukt premier Mark Rutte in een persoonlijk bericht aan de Vlamingen. “Daar gaan we geen concessies over maken. Met mayonaise heb ik geen enkel probleem. We zijn hier geen barbaren. Maar het was gisteren patat, het is vandaag patat en morgen zal het ook gewoon patat zijn. Je maintiendrai!”

Volgens politicologen valt dat prijskaartje economisch gesproken best mee, al vermoedt men dat de Nederlandse premier, zelf een Hagenees, extra gewicht in de schaal wil leggen omtrent de eeuwige discussie rond de correcte benaming van het geliefde gerecht: friet of patat. “Rutte weet als geen ander dat de Vlamingen zich eerder bij de provincies onder de rivieren zullen aansluiten en de balans aanzienlijk in het voordeel van #TeamFriet zullen bewegen”, observeert Carl Devos. “En dat krijgt die aan de noorderlingen uit onder andere Holland, Utrecht en Groningen nooit verkocht.”

Collega-analist Dave Sinardet ziet de semantische eis alvast een potentiële afknapper voor Vlaams-nationalisten. “Als je bijvoorbeeld naar het partijprogramma van de N-VA kijkt, zie je dat ze zeker bereid zijn om hun core principles voor een postje of twee in de ijskast te steken, maar dit gaat allicht toch een brug te ver. Het zijn frieten en daarmee uit. Wat die Mark Frutte ook zegt.”

Bij dezen distantieert de voltallige redactie zich formeel en onomwonden van elke Vlaming, links of rechts, die bereid is dergelijke, diep onethische toegevingen te maken en de eigen cultuur dermate te verloochenen. We hopen dan ook dat deze volksverraders dan maar ineens consequent zijn en vanaf nu alleen nog fucking Heineken drinken, want ze verdienen niet beter.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: