di 7 februari 2023

“Sport is geen plaats voor politiek”, vindt man die met Vlaamse strijdvlag naar elke koers trekt

SPORT – Het is de Rode Duivels met gemak gelukt om hun eerste EK-wedstrijd tegen Rusland te winnen, en wel met 3-0. Voor meer opschudding en discussie zorgde evenwel de knieval die de Belgen voor de aftrap maakten, als steungebaar voor de Black Lives Matter-beweging, die vanuit de Verenigde Staten naar Europa is overgewaaid.

Dat vinden velen echter niet kunnen. Onze reporter sprak met Eddy (59) uit Borsbeek, een wielerfan en overtuigde Vlaams-nationalist die van mening is dat sport en politiek gescheiden moeten blijven. Later deze zomer hoopt Eddy weer naar Spanje te kunnen reizen, waar hij met zijn Vlaamse strijdvlag en Catalaanse onafhankelijkheidsbanier schreeuwend aan de kant van de Vuelta zal staan zwaaien, roepend om aandacht voor de onderdrukte regio in het noordoosten van het land.

“Ik vond dit schandalig en lafhartig”, sneert Eddy richting Lukaku en co. “Waar moeien die gasten zich mee? Dat hele BLM-gedoe is een Amerikaanse kwestie en daar moeten wij ons niet mee moeien. Trouwens, het is heel makkelijk om zo selectief en opportunistisch met een of andere overgewaaide hype mee te gaan liften om uw eigen ideeën in eigen land op te dringen. Dat is gewoon infantiel. Dat er straks aan de openingsrit in Burgos maar geen radicale antifa-onnozelaars staan graaf te doen of ik rijd ze met mijn geel-roodgeverfde camionet omver!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

 1. Gelukkig wie verkeerd gezelschap mijdt,
  wie niet het pad kiest dat tot zonde leidt,
  wie weigert om met spotters op te trekken.
  Gelukkig wie met blijdschap blijft ontdekken
  hoe rijk de wet is die de HEER hem geeft,
  wie dag en nacht uit deze woorden leeft.

 2. Hoe vreeslijk groeit, o God,
  Het saamgezworen rot
  Dergenen, die mij drukken;
  Zij maken niet alleen
  Den opstand algemeen,
  Om mij mijn kroon t’ ontrukken;
  Maar velen doen van mij,
  Hoe bitter ik ook lij’,
  Nog deze smaadtaal horen:
  “God zal hem nu niet meer
  Verlossen, als weleer;
  Hem is geen heil beschoren.”

Laat een reactie achter

%d bloggers vinden dit leuk: