zo 3 december 2023

Rebellerende tiener geeft De Wever gelijk: “Ik overweeg heroïne sinds school dicht is”

POLITIEK – Antwerps burgemeester Bart De Wever is wederom niet mals voor de aanhoudende coronamaatregelen waaraan het Overlegcomité blijft vasthouden. Vooral de sluiting van de scholen valt de N-VA-voorzitter zwaar, omdat die verantwoordlelijk zou zijn voor ongehoorzaamheid bij jongeren. Onze reporter sprak met Fonne (17), een doorgaans brave scholier die De Wever volledig bijtreedt. “Ik voel mij iedere dag een grotere delinquent worden nu ik de klas niet in kan. Alleen zwaar fuiven en heroïne scoren kan nog helpen.”

“Het is waar”, zegt Fonne, klaar om na een week thuiszitten een verlossende spuit harddrugs te zetten. “Die extra paar dagen zonder vaste pedagogische structuur doen mijn gevoel voor gehoorzaamheid en burgerzin hier zwaar de das om. En dat begrijpen ze daar in Brussel precies niet. Sinds die luttele feitelijke lessen die we nog zouden hebben geschrapt zijn, ontwikkel ik zo’n ondraaglijke drang om ofwel rustig op een terrasje wat cola’kes te gaan drinken, ofwel een kraakpand binnen te breken, bakstenen naar flikken te gooien en mijn bomma te gaan besmetten met covid. Zucht. Zo kan het echt niet lang meer.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: